Fullrate lukker

Fullrate lukker

Fullrate lukker, og 200.000 brugere flyttes under YouSee

Fullrate lukker, og kunderne skal nu beslutte, om de ønsker at fortsætte som kunder hos YouSee, eller om de vil skifte til en anden udbyder.

Fullrate lukker ned for både bredbåndsløsninger, TV-pakker og mobiltelefoni. Fullrate bliver i stedet fusioneret med YouSee, og dermed skal Fullrates hidtidige kunder beslutte, om de ønsker at følge med fusionen og blive kunder hos YouSee, eller om der er andre og bedre muligheder på markedet.

fullrate lukker

200.000 tilfredse kunder

Ved fusionen med YouSee her i 2020 har Fullrate omkring 200.000 tilfredse kunder, og der er således tale om en succesrig og velkørende enhed i TDC. Fusionen er derfor næppe et spørgsmål om, at TDC har behov for at ændre på Fullrate, det er nok snarere udtryk for et ønske om at optimere den samlede virksomhed inden for løsninger til internet, TV og mobiltelefoni. YouSee og Fullrate står som ét enkelt selskab stærkere.

TDC ejer både Fullrate og YouSee

Både Fullrate og YouSee er ejet af TDC, og sådan har det været, siden TDC købte Fullrate tilbage i 2009. Det er således TDC, der har taget beslutningen om, at Fullrate lukker med henblik på at fusionere med YouSee, så de to udbydere tilsammen kan blive en stærkere aktør på markedet for internet, TV og telefoni.

Fullrate startede som billigt bredbånd

Da Fullrate startede i 2005, var det et selvstændigt selskab, der blev stiftet af driftige erhvervsfolk, som ikke havde noget med TDC at gøre. Ideen med Fullrate var i sit udgangspunkt at tilbyde danskerne enkle og billige bredbåndsløsninger. Fullrate voksede hurtigt til at blive en betydelig aktør på markedet for bredbånd, og Fullrate er kendt både for sin høje service og for den generelle kundetilfredshed.

Delte meninger om fusion

For TDC kan fusionen derfor umiddelbart være en god ide. Noget andet er så, hvad kunderne mener, og her er meningerne er sikkert delte. For mange af Fullrates kunder vil der formodentlig ikke være noget problem i at skifte til YouSee, når Fullrate lukker, først og fremmest fordi der ikke vil blive tale om nogen væsentlige ændringer.

Markedet ligger åbent

På den anden side vil der sikkert også være andre kunder hos Fullrates, der ikke bryder sig om at blive drevet fra den ene fold til den anden. Og her ligger markedet jo åbent. Alt efter hvilke bindinger den enkelt kunde har i forhold til kontrakten med Fullrate, står det jo enhver frit for at skifte udbyder, hvad enten det drejer sig om bredbånd, TV eller telefoni. Og der er massevis af muligheder at vælge imellem.

Tænk dig nu godt om

I denne situation kan det være passende at mane til besindighed. Som Fullrate-kunde kan du måske have din tvivl, om du ved fusionen med YouSee fortsat vil få den samme høje service som hos Fullrate. Du kan også være skeptisk i forhold til, om vilkårene generelt forbliver de samme, altså i forhold til priser, hastighed på internetforbindelse, GB på mobiltelefonen og så videre. Men hvis du så beslutter sig til at skifte udbyder, skal du jo helst være sikker på, at du skifter til noget bedre. Ellers er det meningsløst.

Sammenlign udbydere

Hvis du vælger ikke at følge med fusionen, fordi du ikke ønsker at blive kunde hos YouSee, må du gøre et stykke arbejde for at sammenligne udbydere. Dermed skal du være opmærksom på det grundlæggende i valg af udbyder, nemlig først og fremmest: Hvad har du reelt brug for? Hvilken hastighed på internetforbindelsen er nødvendig? Der er ingen grund til at betale for en højere hastighed end den, du faktisk har brug for. Lignende overvejelser gælder naturligvis også i forhold til telefoni og TV.

TDC klarer det hele

TDC meddeler, at Fullrates kunder ikke skal foretage sig noget i forbindelse med fusionen. TDC klarer alt det praktiske ved sammenlægningen, så Fullrates kunder ganske enkelt sluses over i YouSee uden at skulle gøre noget konkret. Indtil videre ser det ikke ud til, at der vil blive tale om ændringer i vilkårene for kunder hos Fullrate, som følger med over til YouSee. Faktisk er der måske endda nogle umiddelbare fordele.

Udvidet sikkerhed og hurtig Netflix

Således fortæller TDC, at Fullrates kunder ved skiftet til YouSee vil få en udvidet sikkerhedspakke, som giver øget sikkerhed i forhold til hackere og virus. Desuden er YouSee på toppen, når det gælder det såkaldte Netflix-speedindeks, hvor YouSee ganske enkelt har været førende på markedet gennem mere end halvandet år. Der kan derfor være grunde for Fullrates kunder til at følge med fusionen og blive kunder hos YouSee i stedet. Også fordi det jo er det letteste, fordi man så ikke behøver at foretage sig yderligere.

Flere fusioner i fremtiden?

Du kan sagtens beslutte dig for at søge en bedre udbyder end YouSee, men pointen er altså, at du bør kigge dig for og reelt sikre dig, at du faktisk får noget bedre end det, YouSee kan tilbyde dig. Og her er det måske også relevant at huske på, at det fusionerede Fullrate/YouSee bliver en markant aktør på markedet. Mens en af de mindre aktører måske kunne finde på at fusionere med en anden, mindre aktør på sigt?